Публикувано на

Пчелен Прашец за Простатата: Как Помага?

Буркани прашец

Пчелният прашец има доказани лечебни свойства с превантивен характер срещу редица здравословни проблеми. Пример за серизен проблем при мъжете е простатната хиперплазия.

Пчелният прашец е известен с благоприятното си въздействие върху възпаленията и честите позиви за уриниране.

Ако се интересувате от натурални, напълно безопасни средства, повлияващи проблеми с простатата, с радост ви съобщаваме, че се намирате на перфектното място 🙂

Болестите на простатата, особено при мъже над средната възраст, са често срещани. Търсенето на подобни алтернативни методи за облекчаване на проблема се увеличава непрекъснато – все повече мъже се интересуват от нехирургично решение.

Пчелният прашец, добит ръчно и запазен в най-естествената си форма, не само служи като превенция от заболяването, но помага и за неговото излекуване. Преди консумация обаче препоръчваме консултация с лекар, който да потвърди дали пчелният прашец е подходящ във вашата ситуация.

Защо пчелният прашец нашумя като средство, помагащо при проблеми с простатата?

Освен известен като натурална хранителна добавка с море от здравословни ползи, пчелен прашец Radihoney се произвежда в пчеларска ферма от повече от 50 години. Условията на придобиване, отглеждане и събиране са безупречни, доближаващи се до възможно най-чистата и естествена среда на пчелите.

В зависимост от цъфтящите растения, бивайки „източникът“ на прашец за пчелите говорим за различни фармакологични, вкусови и хранителни свойства. В повечето случаи обаче пчелният прашец предлага балансирано количество протеин, въглехидрати, витамини, прости захари, рутин, есенциални мастни киселини, минерали и други.

Освен препоръчван за превенция на болести с простатата, пчелният прашец се слави с имуностимулиращото си въздействие, допринася за работата на черния дроб и намаляване на алергиите.

Какво е доброкачествена хиперлазия на простатата?

Състоянието, познато като БХП, е доброкачествена хиперлазия на простата. Според изследователи от Центъра за изследвания в Минеаполис, пчелният прашец действително подобрява работата на простатата, намалят се симптомите на БХП.

Пчелен прашец при рак на простатата

Някои видове пчелен пращец оказват положително влияние върху видове рак, включително злокачествено заболяване на простата. Китайски изследователи от университета Zhejiang потвърдили благоприятния ефект на пчелния прашец върху заболяването.

Когато се приема пчелен прашец от растително семейство brassica campestris се получава ефекта на саморазрушаване на раковите клетки. Именно този тип пчелен прашец се счита като ефективно средство за естествено лечение на напреднал рак на простатата. Тепърва предстоят още световни изследвания за официално доказване на тези лечебни свойства и безопасността при употреба от болни.

Пчелният прашец съдържа бета-ситостерол (използван растителен продукт в Европа за лечение на простатата)

Натуралният прашец също е източник на бета-ситостерол – мастно вещество, познат растителен продукт, използван в Европа. Това вещество подобрява симптомите на заболяването и приемайки пчелния прашец, вие можете да се възползвате от този естествен продукт и защитните му функции върху простатата.

Пчелен прашец и простата: безопасност при употреба

Пчелният прашец е напълно безопасен за употреба стига да не проявявате алергична реакция към някои от съставките му. Ако имате съмнения за алергии, препоръчваме ви да се обърнете към личния си лекар.

Как да приемате пчелен прашец

Преди употреба ви съветваме да се запознаете с правилната консумация на пчелния прашец за най-добри резултати. Започнете най-напред с малка доза, която постепенно увеличавате до 1 супена лъжица на ден.

Бременните и кърмещите трябва да се обърнат към личния си лекар, който да потвърди благоприятния ефект на пчелния прашец в този важен от живота им период.

При установено кихане, обриви, затруднения в дишането, дискомфорт, спрете консумация на пчелен прашец – най-вероятно сте алергични.

Важно! Дори леките симптоми на алергия трябва да се лекуват, а консумацията на продукта да се спре до официално установяване на проблема. Податливите на сенна хрема (алергичен ринит) или астма не бива да консумират пчелен прашец.

Пчелен прашец: взаимодействие с други лекарства, храни и напитки

Към днешна дата не са известни неприятни взаимодействия с храна, напитки или медикаменти. Съставките в прашеца зависят напълно от цъфтящите растения, от които пчелите са го събирали. При добиване на прашец в замърсена среда с метал, торове и други вещества се понижава значително качеството на пчелния прашец и неговите лечебни свойства.

Пчелен прашец Radihoney

Избягвайте прием на медни продукти, включително и пчелен прашец, добити в индистриализирани райони – вероятността да са замърсени е изключително голяма.

Ако си търсите истински, натурален и чист пчелен прашец, добит в отлични, естествени за пчелите условия, разгледайте нашите продукти с пчелен прашец или прочетете повече за нашия класически пчелен прашец Radihoney. Нашите медни продукти се добиват ръчно, сертифицирани са и предлагат най-високо качество на пазара.

Заключение:

При проблеми с простатата и желание за консумация на пчелен прашец се консултирайте с личния си лекар. Не забравяйте, че пчелният прашец, макар натурален и полезен, не може да бъде заместител на изписаните ви от специалист медикаменти.

Пчелният прашец се използва като допълнително, алтернативно природно средство, което съдейства за лечението на заболяването.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *